Overzicht van de inhoud van de pagina's

De Hanzeboog

De Hanzeboog is een spoorboog bij Zwolle over de rivier de IJssel en maakt deel uit van de spoorlijn Utrecht - Kampen en de spoorlijn Lelystad - Zwolle. De boog werd in december 2012 geopend. Toen ik de eerste foto maakte was ik onder de indruk van de massaliteit van de brug. Later zag ik ook de details, de manier waarop de brug deel uitmaakt van de omgeving. Op elk moment, in de mist, sneeuw en in de vroege uren blijft het een prachtig beeld. De oude brug contrasteert mooi met de nieuwe brug.Klik op de 2 onderaan de pagina en zie meer foto's

images

Ferme de la Caroline

Op de weg van St Valerie sur Somme naar Le Hourdel zag ik in de verte al de karakteristieke silo staan. Toen ik er met mijn camera aan de slag ging viel ik van de enen verbazing in de andere. Het leek alsof het bedrijf van het ene moment op het ander verlaten was. Ik had dit vaker gezien in Frankrijk (in de buurt van Eauze) maar zo als hier was heel bijzonder. Heel bijzonder.

images

Winter rondom zwolle

Zoals ik al eerder schreef is de de omgeving van Zwolle altijd prachtig. Zowel bij de Centrale Harculo als verder langs de IJssel, maar met sneeuw en/of ijs komt er een dimensie bij. Ook foto 4 en 7 (van mijn favorieten) zijn langs de IJssel gemaakt. Bepalend voor de omgeving is de Electriciteitscentrale "Harculo". Vooral voor de oudere Zwollenaren bekend als de "IJC" (IJsselcentrale) gekoppeld aan het vroegere energiebedrijf. Binnenkort wordt deze centrale afgebroken. Ik zal u hiervan met beelden op de hoogte houden.

images

Toscane

Sinds een tiental jaren bezoeken wij regelmatig Italie. Onze voorkeur gaat uit naar Toscane, de kust, maar ook het achterland. Veel kleine, authentieke dorpjes, geven je zeker buiten het hoogseizoen de mogelijkheid om met het echte Italie kennis te maken.

images

Bonaire

"Bonbini Duschi!", Bonaire is buitengewoon gastvrij. Opmerkelijk is het gebrek aan (bijvoorbeeld verkeers-)regels, terwijl dat in de praktijk uitpakt als uiterlijk vriendelijk en behulpzaam bij het geven van voorrang, oversteken en andere zaken. Daarnaast biedt het eiland alle mogelijkheden voor vermaak. Snorkelen, zonnen wandelen fietsen, alles kan. Met mijn camera kan ik daar nog jaren vooruit. De reportage over de zoutwinning op de homepage was een unieke situatie omdat het op dat moment windstil was, het enige moment tijdens mijn verblijf van ruim 4 weken op het eiland. Het roze water dat je daar ziet heeft te maken met de laatste bacteri├źn die in het water overblijven en het zoute water deze kleur geven.

images

Diversen

Op deze pagina vindt u een aantal foto's met verschillende onderwerpen. Van verschillende plaatsen in Italie, Toscane, Gardameer, en Nederland, Wijhe, De Wieden, en Radio Kootwijk. "Last but not least" onze 11 jarige Labrador Melle. Klik op de 2 onderaan de pagina en zie meer verschillende foto's.

images

Gast Fotografen:

Op Bonaire ontmoette ik een jonge vrouw, die prachtige foto's had gemaakt. Ik heb gevraagd of ik die op deze website mocht plaatsen. Dat mocht en geniet ervan. Ook van de foto's van Miranda. Mocht iemand dit ook willen: Graag! Stuur een of meer foto's op met wat regels tekst en ik plaats het met plezier.

images

Frankrijk:

Frankrijk is voor veel mensen het ultieme vakantieland en ik kan dat wel onderschrijven. Wat me aanspreekt is de veelzijdigheid van het land. Steeds iets anders, dan kan natuurlijk ook wel in zo'n groot land. Op deze twee pagina's ziet u een zo breed mogelijk beeld, van de linkerkant (Picardie, Normandie, Gasgogne, maar ook Solli├Ęs-Toucas, rechtsonder. Regelmatig zal ik meer foto's plaatsen van andere delen van Frankrijk.

images

Mijn Favorieten:

Door de jaren heen maak je foto's die een eigen plaatsje veroveren. Daarom wil ik ze graag apart laten zien. In Cayeux sur Mer fotografeerde ik deze strandvissers. Eigenlijk meer vanwege de zonsondergang, maar hun aanwezigheid gaf diepte aan de foto. Later ontdekte ik dat een van de vissers mij ook had gezien en een gevangen platvis omhoog hield. In Normandie zag ik deze "board peddler". De rust en stijl maakten een grote indruk op mij. De derde foto van een leguaan die over het strand van Bonaire wandelde, op zoek naar eten en gewend aan mensen gaf mij de mogelijkheid om van zeer dichtbij foto's te maken. Bijzonder! Twee foto's van de zonsondergang bij de haven van de electriciteitscentrale "Harculo" bij Zwolle. In de Tarn in Frankrijk gaf de leistenen wand enkele stalagtieten prijs. Een foto die ik erg mooi vind. In Le Hourdel, Picardie staat een vuurtoren. Glurend door het raampje in de deur zie je op deze foto het interieur met de prachtige lichtval op de vloer.

images